НАСА отложи отново старта на новата си свръхтежка ракета и нейната

...
НАСА отложи отново старта на новата си свръхтежка ракета и нейната
Коментари Харесай

Мисията до Луната: Отново отложиха изстрелването на ракетата SLC

НАСА отсрочи още веднъж старта на новата си свръхтежка ракета и нейната капсула " Орион " към Луната. Поредният опит да бъде изстреляна трябваше да стане на 27 септември, само че той се провали поради прогнозите за тропическа стихия, която се движи към Флорида, където е а галактическият център " Кенеди ".

Космическата организация опита да изстреля " Орион " на 29 август и 3 септември. И двата пъти полетът беше анулиран, откакто по време на зареждането на ракетата с гориво беше открит теч на водород.

При последния случай ръководителите на задача " Артемида 1 " взеха решение да върнат 98-метровия галактически транспортен съд назад в хангара за спомагателни поправки и актуализации на системата.

Мисията включва тестов полет без астронавти на борда. Това трябваше да бъде първо изстрелване за ракетата, разработвана повече от десетилетие като най-мощната в света до момента.

Целта на " Артемида 1 " е да сложи началото на американската стратегия за завръщане на Луната, да откри трайно наличие на нея и да я употребява като трамплин за бъдещи задачи до Марс.

НАСА се надява да изпрати четирима астронавти в орбита към естествения сателит на Земята през 2024 г и най-рано през 2025-та екипаж да кацне на повърхността ѝ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР